הדרכה תזונתית – לאחר ניתוח קולוסטומי
מטופלים יקרים,
עברתם ניתוח כריתת ושט, לאחר ניתוח זה יש להפקיד על תזונה מתאימה על מנת לאפשר החלמה מלאה לאזור המנותח .
מתחילת האכילה התזונה תהיה דלת סיבים למשך שבועיים, כאשר מרקם המזון יעלה בהדרגה משתייה, לתזונה נוזלית, אחר כך לדייסתית, רכה ולבסוף רגילה.
משך הזמן של כל מרקם תלוי בהוראה רפואית הניתנת במהלך האשפוז ולאחר מכן בסבילות האישית שלך.
לאחר השבועיים הראשונים מתחילת האכילה, תוכל להוסיף בהדרגה סיבים תזונתיים לתפריט.
הנחיות כלליות:
- לאכול ארוחות קטנות ותכופות.
- ללעוס היטב את המזון, לאכול לאט.
- לאכול בישיבה זקופה, לא לשכב אחרי האוכל.
- להפריד בין שתייה ואוכל – לשתות עד רבע שעה לפני האוכל או חצי שעה אחרי האוכל.
- בזמן מנוחה - לשכב במיטה כשהראש בזווית 30-45.
- להימנע משתיית אלכוהול, משקאות מוגזים ולעיסת מסטיק.
כלכלה דלת סיבים – מיום תחילת האכילה ולמשך שבועיים
מרשימת המזונות המותרים תוכל לבחור מזון במרקם המתאים עבורך, מזונות במרקם רך, דייסתי, רגיל.
| סוג המזון | מותר | יש להימנע |
|---|---|---|
| לחם |
|
|
|
דגנים
|
|
|
|
בשר, עופות, דגים
|
|
|
|
חלב ומוצריו
|
|
|
|
ביצים
|
|
|
|
שומנים
|
|
|
|
מרקים
|
|
|
|
קטניות
|
|
|
|
ירקות
|
|
|
|
פירות
|
|
|
|
קינוחים וממתקים
(לא לסוכרתיים)
|
|
|
|
משקאות
|
|
|
תפריט לדוגמא במרקם רך ובמרקם רגיל:
| דוגמא לתפריט במרקם רך | דוגמא לתפריט במרקם רגיל | |
|---|---|---|
|
בוקר
|
שתייה פושרת
לאחר חצי שעה:
|
שתייה
לאחר חצי שעה:
|
|
ביניים
|
|
|
|
צהריים
|
מרק צח
לאחר חצי שעה:
|
מרק עם גזר וקישואים
לאחר חצי שעה:
|
|
ביניים
|
|
|
|
ערב
|
|
|
|
לילה
|
|
|

