הדרכה תזונתית – לאחר ניתוח כריתת שקדים
מטופלים יקרים
לאחר הניתוח, מומלץ לצרוך מזונות קרים ופושרים במרקם רך או נוזלי.
מזונות מומלצים:
- ג'לי, פודינג
- מיצי פירות, מילקשייק
- חלב, שוקו, חלב בטעמים (טעם בננה , טעם מוקה וכו'), חלב סויה
קרטיבים, גלידות - יוגורט / לבן / גיל / רוויון / מעדני חלב / מעדני סויה / שמנת
- משקאות יוגורט
- גבינות רכות: גבינה לבנה, קוטג'
- רסק פירות מכל סוג
מזונות חמים יש לאכול לאחר שהם מתקררים מעט:
- דייסות פושרות – דייסת קוואקר, דייסת סולת
- פירה בטמפרטורה פושרת
- מרק צח / מרק עם ירקות טחונים בטמפרטורה פושרת
בברכת רפואה שלמה,
היחידה לתזונה ודיאטה
ההדרכה מיועדת למטופל ולמשפחתו.

