הדרכה תזונתית - תוכנית תזונה לאחר ניתוח
מטופלים יקרים
לאחר הניתוח שעברתם יש צורך לחזור לאכילה בהדרגה. להלן השלבים לחזרה לאכילה לאחר הניתוח:
שלב 1 - כלכלה נוזלית
- מים, קפה, תה
- מיצים צלולים (תפוחים, ענבים, מיצים ללא חתיכות פרי, לא מוגזים)
- קרטיב, ג'לי
- מרק צח
- מוצרי חלב נוזליים ללא תוספות (כגון: פירות, ירקות וגרנולה): לבן, יוגורט נוזלי, רוויון, חלב
שלב 2 - כלכלה דייסתית
- דייסת סולת או קורנפלור
- מוצרי חלב רכים ללא תוספות (כגון: פירות, ירקות וגרנולה)
- מרק צח מסונן
- פירה
- ג'לי, רסק פירות (גרבר, רסק תפוחים)
- שתייה חופשית
שלב 3 - כלכלה רכה
ניתן להוסיף למה שנאכל עד כה:
- ירקות מבושלים – גזר, קישואים, תפוח אדמה אפוי ללא קליפה
- קציצה או בשר טחון (מעוף או דג), עוף מבושל או דג מבושל
- חביתות (רצוי לא ביצים קשות)
- פשטידות גבינה
- פסטות או אטריות
- מרקים ירקות (עם ירקות מבושלים / טחונים)
שלב 4 – חזרה לכלכלה רגילה
הערות כלליות:
- יש ללעוס היטב את המזון ולאכול במתינות.
בברכת רפואה שלמה,
היחידה לתזונה ודיאטה
ההדרכה מיועדת למטופל ולמשפחתו.

