דיאטה לפני ניתוח בריאטרי
איזו דיאטה נדרשת לפני ניתוח בריאטרי?
על מנת להכין את עצמכם לניתוח בריאטרי, יש להקפיד על תזונה מתאימה בחודשים שלפני הניתוח. בתקופה זו יש צורך לבצע הכנה תזונתית מתאימה במשך לפחות 6 שבועות, לסגל את הרגלי האכילה הנדרשים לאחר הניתוח. חשוב לציין שאין ציפייה שכמויות המזון תהיינה קטנות מאוד, כפי שנדרש לאחר ניתוח, אלא דגש על תזמון האכילה, חלוקת המזון על פני היום, אופן האכילה, סוג האוכל, הימנעות משתייה מוגזת ומתוקה וכן הפרדה בין אכילה ושתייה. חשוב מאוד לקחת תוספים במידה והתגלו חסרים תזונתיים לפני הניתוח.
החל משבועיים שלושה לפני הניתוח, מומלץ לאכול תפריט דל פחמימות על מנת להקטין את הכבד. הקטנת הכבד לפני הניתוח תסייע למנתח להגיע אל הקיבה ביתר קלות במהלך הניתוח.
פרטים מדויקים והמלצות אישיות יינתנו לכל מטופל לפני הניתוח, בהתאם למצבו הגופני ולסוג הניתוח.
תפריט דל פחמימות לדוגמה
(שבועיים, שלושה שבועות לפני הניתוח)
-
בוקר: פרוסת לחם רגיל מלא או שתי פרוסות לחם קל מחיטה מלאה + 100 גרם גבינה 5% (ריקוטה, צפתית, קוטג') או שתי פרוסות גבינה צהובה 9% + ירק
-
ארוחת ביניים: גביע יוגורט לבן ללא תוספות + 7 שקדים/5 אגוזי מלך
-
צהריים: מנה בשרית: עוף/ הודו/ בקר או דג או טופו + ספל ירקות מבושלים (ללא: אפונה, תירס, סלק, בטטה ותפוח אדמה)
-
ארוחת ביניים: גביע יוגורט לבן ללא תוספות + 7 שקדים/ 5 אגוזי מלך
-
ערב: קופסת טונה או סרדינים + ביצה, 10 זיתים / כף טחינה / שתי כפות אבוקדו + ירק
-
לילה: גביע יוגורט לבן ללא תוספות +7 שקדים / 5 אגוזי מלך
-
שתייה: יש להקפיד לצרוך עשר כוסות שתייה ביום לפחות. ניתן לשתות עד כוס חלב אחת במשך היום
-
ניתן להוסיף לתפריט מאכלים מקבוצת המזונות העשירים בחלבונים: עוף / דגים / ביצים / גבינות / טופו/ מוצרי סויה / סייטן
-
יש להימנע ממיצים, מפירות ומחטיפים ודברי מתיקה
-
מומלץ להתחיל בנטילת מולטי-ויטמין אחד ביום
-
אם אתם סובלים מסוכרת, חשוב להקפיד לנטר את רמות הסוכר בדם על מנת להימנע ממצבי היפוגליקמיה (נפילת סוכר)


